Indbydelse til arrangement

Print indbydelse   ID 1736   

Club Danois

 

En gul tur = en af de lette

 

AFLYST pga DÅRLIGT VEJR
TRAVETUR Rundt om Cap d’Antibes

Tirsdag 10. april, 2018, kl 10.15

Halvøen Cap d’Antibes har længe været synonym med store rigmands villaer og vidtstrakte private parker. Mod havet er ejendommene afgrænset af mure med TV overvågning og sikkerhedsfolk patruljerer konstant.

Mellem havet og muren er der en sti over den forrevne klippekyst. Officelt hedder stien ’le sentier des douaniers’. Andre kalder den ’sentier des contrebandiers’, lige det modsatte, skulle man synes. På turen hører vi om andre navne for kyststien. Vi mødes på Plage de la Garoupe. Derfra går vi langs vandet. I begyndelsen er der ingen trapper. Men de kommer! Hvis vejret er med os er der mange smukke motiver for foto entusiaster. Et stykke hen ad stien passerer vi et minde for en pige, som blev skyllet væk af bølgerne. Siden er stien blevet sikret og den lukkes, hvis vejret er for voldsomt. Vi finder et sted på klipperne, hvor vi kan holde vores piquenique.

Styrkede går vi videre med op-og nedstigning ad de smalle trapper anlagt på klipperne. Senere kommer vi til det område på stien, som den rusiske milliardær Abramovitch har forbedret for et par år siden i håb om, at han fik lov til at bygge en bådebro ud fra kysten, så hans kæmpe yachts kunne ankre op udfor hans villa Croë. Han fik tilladelsen fra prefecten i Nice, men Antibes’ borgmester sagde nej. Nabovillaen er Villa Eilenroc, byen Antibes’ repræsentationsvilla. Det er en kæmpevilla, tegnet af Garnier (ja, ham med Operaen i Paris), opført 1867 af en hollandsk velhaver, Hugh-Hope Loudon, der opkaldte villaen efter sin kone, Cornelie. (anagram; læs navnet bagfra). Efter at være handlet et par gange, blev den givet til byen Antibes af ejerinden, madame Beaumont. Byen benytter stedet til sommerkoncerter og til byens repræsentation. Villaen benyttes af og til som ramme om film fra de glade tyvere. Der er en smuk rosenhave, som er på toppen i april, men haven er iøvrigt altid værd at se på grund af den store variation af planter og den unike beliggenhed.


Vi går rundt om Eilenroc i kanten af milliardærbugten (som også kaldes ’smuglerbugten’ eller ’de falske penges bugt’).


Vi slutter turen på parkeringspladsen ved Plage de la Garoupe.

 

Arrangør: Peter Dessau

 

Travetid:        ca 2 timer plus frokostpause. Frokost (madpakke) på klipperne.

 

Sværhedsgrad:    1-2 på skalaen 1-5. Mest ad anlagte stier og trapper (mange trapper).

 

Stigning og fald:    +30m/-30m

 

Turlængde:        5-6 km

 

 

 

Udstyr:    Travestøvler (skridsikkert fodtøj absolut nødvendigt!), travestokke, solkasket, Regntøj/paraply. Vand og madpakke. Siddeunderlag. Husk fotografiapparat, der er mange smukke motiver!

 

 

 

Tilmelding:        Ikke nødvendigt. Bare mød op, gerne med gæster.

 

 

 

Mødested og -tid:    P-pladsen ved Plage de la Garoupe på den sydøstlige side af Cap d’Antibes. Kl 10.15. Vi starter 10.30.

 

 

 

NB: I tilfaelde af kraftig pålandsvind er det farligt at gå på klipperne og turen vil blive aflyst! Hvis i tvivl: ring på 06 80 00 14 83

 

 

Kørselsvejledning: Fra motorvej A8, afkørsel 44 Antibes, køres ned ad Route de Grasse mod byen. I Antibes følges kysten ad Bd James Wyllie, Bd de Bacon, Bd de la Garoupe, ind paa Chemin de la Garoupe. Parker her. Vi samles ved den østligste restaurant. Fra Cannes kan man komme ad kystvejen RN 98, Bd du Littoral, Bd Charles Guillaumont, Bd Eduard Baudoin, Bd du Marechal Juin, Bd J.F. Kennedy, Bd de la Garoupe, til højre ind på Chemin de la Garoupe.

 

 

Pris - betaling sker on-line ved tilmelding:
€0.00 pr. deltager (Ikke-medlemmmer betaler €0.00).
€0.00 pr. barn.

Tilmelding er først gyldig, når evt. betaling er modtaget.


Se regler for afmelding her (åbner nyt vindue)