Indbydelse til arrangement

Print indbydelse   ID 1746   

Club Danois

 

OBS: Arrangementet er aflyst

OBS: Tilmeldingsfristen er overskredet
Der er spærret for yderligere tilmeldinger.

 

Besøg ved den lille Sainte Roseline

og den amerikanske krigskirkegård i Draguinan den 29. maj 2018.

Tirsdag den 29. maj besøger vi den lille Sankte Roseline af Villeneuve, der ligger mumificeret i sin glaskiste i det meget gamle smukke kapel. Store moderne verdens kunstnere som Jean Bazine, Alberto Giacometti – der i Danmark nok mest er kendt for sit værk i Holstebro: ” Maren å æ woun” - samt Marc Chagall har bidraget til udsmykningen af kapellet, men det føjer sig fint ind i helheden med det traditionelle og klassiske.

Der er truffet aftale med en engelsk talende guide, der vil vise rundt i kapellet og fortælle historien om den lille helgeninde samt stå for et besøg på vinslottet ved siden af: ”Chateau Sainte Roseline”, hvor vi slutter af med at prøvesmage nogle af deres fortræffelige vine - - - og foretage eventuelle indkøb.

Derpå kører vi et ganske kort stykke vej til en god, nærliggende restaurant for at indtage en let, men lækker frokost, hvorefter vi fortsætter turen de otte kilometer til Draguignan for at besøge den amerikanske krigskirkegård, hvor også en dansker født i Randers, der omkom i amerikansk tjeneste ligger begravet.

Det er dagen efter den amerikanske ”memorial day”, hvor der altid er en større højtidelighed på de amerikanske kirkegårde, og naturligvis også på den i Draguinan. Dette betyder, at stedet er ”shinet” endnu mere op end vanligt og at der formentlig stadig er flag og blomster ved gravene, ligesom der står nogle flotte blomsterdekorationer i det meget smukke kapel.

En engelsk talende guide vil vise rundt på kirkegården og fortælle historien om - og vise billeder af - nogle af de soldater, som ligger her, og lade det sagt med det samme: "Det er meget spændende og bevægende. Det er noget der skal opleves. Der er stof til eftertanke, og man glemmer det ikke lige med det samme". Videre vil man fortælle om selve den allierede landgang i Sydfrankrig – Operation Dragoon den 15. august 1944 – som mange måske har hørt om, men slet ikke kender, da den jo på alle måder har stået i skyggen af ”den store” landgang i Normandiet.

Vi mødes på parkeringspladsen foran Chateau Sainte Roseline kl. 10.45 og kommer forhåbentligt til at tilbringe en god dag i vores eget gode selskab og vore guiders kyndige hænder og - ikke mindst - i vores eget gode selskab.

Da opholdet foregår på et åbent omåde, anbefales det meget at man medbringer vædske.

Man finder frem til Roseline ved at tage afkørsel 36 fra motorvej A8 og køre mod Draguignan. I den 3´ rundkørsel tager man 2´ afkørsel mod Sainte Roseline. Men frygt ikke, det er meget tydeligt afmærket.

Deltager antal max. 25.

Tilmelding senest den 23. maj. Pris pr. deltagende medlem € 45, gæster € 55.

Arrangør: Rie Nygård, telf +45 23 46 93 40, rienygaard76@gmail.com 

Bemærk Rie Nygård står for arrangementet i stedet for Hans Bender.

 

Pris - betaling sker on-line ved tilmelding:
€45.00 pr. deltager (Ikke-medlemmmer betaler €55.00).
€45.00 pr. barn.

Tilmelding:
Senest: Onsdag den 23. maj 2018.
Deltagerantallet er begrænset til 25.

Tilmelding er først gyldig, når evt. betaling er modtaget.


Se regler for afmelding her (åbner nyt vindue)