Indbydelse til arrangement

Print indbydelse   ID 1825   

Club Danois

 

OBS: Tilmeldingsfristen er overskredet
Der er spærret for yderligere tilmeldinger.

 

 

 Besøg på Danmarks keramikmuseum

 ”CLAY”

i Middelfart. 

Lørdag den 27. juli 2019. kl. 14.00 ved parkeringspladsen.

 

 

 Club Danois har i samarbejde med Golf Club Danois Côte d´Azur planlagt et besøg på Danmarks fornemmeste keramikmuseum – ”CLAY” – der ligger utroligt smukt i Middelfart ved Kongebroskoven og lige ud til Lillebælt. Museet er netop blevet renoveret og udvidet og blev ved sin genåbning i 2015 i medierne sammenlignet med Lousiana i Humlebæk. 

Det er måske nok at give lidt for megen kredit til museet i Middelfart, men noget er der bestemt om snakken, og sikkert er det, at hele arkitekturen, beliggenheden og en park med keramiske skulpturer lige ned til Lillebælt hører til det sjældne, og museets samling af keramiske værker kun kan betegnes som enestående. 

Ud over fornemme eksempler på nutidig keramisk kunst kan CLAY præsentere hele Danmarks keramiske stolthed. I 2010 fik CLAY overdraget den imponerende museumssamling fra Den Kongelige Porcelainsfabrik, Bing & Grøndahl samt Aluminia, der i alt omfatter ca. 55.000 genstande af fajance, stentøj og porcelæn. Det er en aldeles enestående kulturarv, og et besøg i museets skatkammer, hvor uddrag af samlingen udstilles, giver mulighed for at opleve magien og mangfoldigheden i Danmarks stolte keramikhistorie. 

Ved ankomsten til CLAY får vi en kort introduktion til museet, hvorpå der serveres kaffe og kage og medlem af Middelfart byråd – Peter Storm, der er en enestående og entusiastisk fortæller – vil fortælle os om Middelfart og byens spændende historie, der omfatter såvel den vægelsindede Kong Chr. II og det forsmædelige mord på Niels Bugge – tilmed i kirken.

Herefter er der rundgang i museet på egen hånd.

 

 I forbindelse med besøget på CLAY, kan man gå en tur i skulpturparken eller besøge andre af omegnens mange tilbud, f.eks. veteranbilmuseet i Strib eller museet ”Humlegården” i Harndrup eller for de friske en vandring hen over Den gamle Lillebæltsbro.

 Kørselsvejledning: Da den gamle Lillebæltsbro er lukket, skal tilkørsel ske fra Middelfart:

 CLAY KERAMIKMUSEUM

 Grimmerhus

 Kongebrovej 42

 DK-5500 Middelfart

Pris for deltagelse: Euro 33. Gæster EURO 43

Max antal deltagere: 18.

Seneste tilmeldingsfrist: 16. juli 2019

Arrangør: Hans Bender, tlf.: +45 53 53 46 67, +33 (0)6 87 17 38 56

Gæster kan deltage, hvis der ved tilmeldingsfristens udløb, stadig er ledige pladser.

 

 

 

Pris - betaling sker on-line ved tilmelding:
€33.00 pr. deltager (Ikke-medlemmmer betaler €43.00).
€33.00 pr. barn.

Tilmelding:
Senest: Tirsdag den 16. juli 2019.
Deltagerantallet er begrænset til 18.

Tilmelding er først gyldig, når evt. betaling er modtaget.


Se regler for afmelding her (åbner nyt vindue)