Indbydelse til arrangement

Print indbydelse   ID 1868   

Club Danois

 

OBS: Arrangementet er aflyst

OBS: Tilmeldingsfristen er overskredet
Der er spærret for yderligere tilmeldinger.

 

SLENTRETUREN IGENNEM

 

 

 

DET RUSSISKE KVARTER I CANNES CALIFORNIE

 

 

 

Med efterfølgende frokost i havnen “porte du Mourre rouge” på restauranten Mourre rouge, hvorfra der er den korteste sejlads til Saint Margaret øen.   

 

Tirsdag den 2. juni 2020 kl. 10.30 

I Cannes er det muligt at identificere efternavne på omkring 400 mennesker med russisk nationalitet i hele byen. Generationen af ​​de første hviderussere tøvede med at vedtage fransk nationalitet og tro på den bolsjevikiske regimesusikkerhed. I 1932 var der mere end fem tusinde russere i Alpes-Maritimes. 

Cannes har et distrikt – Le Californie - der udviklede sig i slutningen af ​​1800-tallet. Det skete omkring en boulevard kaldet Alexandre III’s hyldest til denne tsar og en ortodoks kirke.  

Det var tsar Nicolas den første, der på sin rejse til Italien, stoppede i Cannes og forelskede sig i byen. Han opførte ALEXANDRA-Villaen i den russisk-mauriske byggestil, (desværre er i dag intet bevaret.) 

Under BELLE ÉPOQUE perioden i det 19 århundrede forblev en del af Ruslands aristokrati i Cannes – tzarina Maria Alexandrovna (tzar Alexander II hustru) der opholdt sig i 1879 af sundhedsmæssige årsager i Cannes. Opholdet inspirerede det høje russiske aristokrati, men også imperiets embedsmænd og soldater til at besøge tzaren i den dengang lille badeby Cannes. 

Takket være russernes engagement i det politiske, økonomiske og kulturelle liv er Cannes blevet et vintersted til at bo i, men også velkomststed for mange flygtninge efter den bolsjevikiske revolution. Derfor er byen Cannes historie uadskilleligt integreret med russernes historie. 

CD vil i samarbejde med Arkivet i Cannes gennemføre en kommenteret slentretur gennem det russiske kvarter le Californie, hvor vi besigtiger de mest spændende bygninger og får et dybt kendskab til Russernes historie i Cannes. 

Turen omfatter også Picassovillaen, også kendt under navne som “Villa La Californie”, “Villa Fénelon” eller “Villa de Flore”. Kunstneren boede i villaen fra 1955 til 1961. 

Praktiske oplysninger: 

Dato: tirsdag den 2.6.2020 kl. 10:30 

Mødested: foran St. Georg kirken, 29 avenue du Roi Albert 1., Cannes (gudstjenester på dansk)  

Slentreturen varer ca. 1,5 time, derefter frokost. 

Prisen for omvisningen samt frokosten på Mourre rouge restauranten: 35,- EUR 

Antal deltagere: max 20 

NØDVENDIG TILMELDING via CLUB DANOIS WEBSIDE SENEST DEN 30.4.2020. 

Deltagelse sker på eget ansvar. Medlemmer har altid fortrinsret frem for gæster. 

Arrangør: 

Jana Blazkova 

Mobil 0602180871 

E-mail: roseprague@gmail.com

Pris - betaling sker on-line ved tilmelding:
€35.00 pr. deltager (Ikke-medlemmmer betaler €45.00).
€0.00 pr. barn.

Tilmelding:
Senest: Torsdag den 30. april 2020.
Deltagerantallet er begrænset til 20.

Tilmelding er først gyldig, når evt. betaling er modtaget.


Se regler for afmelding her (åbner nyt vindue)